Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania – cz. II

W dniu 13 listopada dzieci z klas 1-3 robiły w klasach kanapki w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
Celem tej akcji było uzmysłowienie dzieciom, jak ważnym posiłkiem dla człowieka jest śniadanie. ( Jego istotę można porównać do paliwa dla auta, czy prądu dla komputera…) Ważna była też estetyka wykonania. W niektórych klasach odbył się nawet konkurs na najpiękniejszą kanapkę.
Uczniowie bardzo starannie przyrządzali swoje śniadanka, a później ze smakiem je zjadali.

Magdalena Łuczak

klasa 1a:

klasa 1c:

klasa 3b

klasa 2b

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności, Promocja zdrowia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.